Toernooi informatie

Het BSV jeugdtoernooi word al sinds 2006 elk jaar georganiseerd in oktober of november op de clublocatie van onze jeugdafdeling, het gymnasium Juvenaat.

Het toernooi kenmerkt zich door een round-robin toernooi te zijn. Er worden groepen gemaakt waarin iedereen één keer tegen iedereen in de groep schaakt. Omdat we indelen op rating en de behaalde stappen in de stappenmethode kunnen we ervoor zorgen dat iedereen, ongeacht de leeftijd, tegen anderen speelt van hun eigen niveau. Op deze manier blijft het hele toernooi spannend en wordt vaak pas in de laatste ronde beslist wie de groep wint.

 

De winnaars van de hoofdgroep van de voorgaande jaren zijn:

2018: Lewon Gevorkjan (Charlois Europoort/De Pion)
2017: Constantijn Beukema (Stukkenjagers/STB)
2016: Alik Tikranian (De Pion/RSG)
2015: Alik Tikranian (De Pion/RSG)
2014: Alexander Bruschke (BSV/STB)
2013: Alik Tikranian (De Pion/RSG)
2012: Alik Tikranian (De Pion)
2011: Alik Tikranian (BSV/De Pion)
2010: Mark Haast (Stukkenjagers)
2009: Mark Haast (HMC/Stukkenjagers)
2008: Stefan Colijn (De Pion)
2007: Stefan Beukema (D4)
2006: Stefan Colijn (De Pion)

 

Toernooireglement:

Artikel 1: Er wordt gespeeld volgens de laatste officiële Nederlandse vertaling van de FIDE regels voor het schaakspel inclusief het aanhangsel voor rapidschaak. Artikel A4 van dit aanhangsel is van toepassing op het toernooi.

Artikel 2: Een onreglementaire zet dient te worden teruggenomen en een reglementaire zet dient gespeeld te worden met hetzelfde stuk indien dit mogelijk is. Artikel 7.5.5 is niet van toepassing, er wordt geen twee minuten compensatie gegeven voor een onreglementaire zet.
Artikel 3: De groepen worden samengesteld op rating (peildatum 1 november KNSB/KBSB/FIDE) en/of volgens de stappenmethode.
Artikel 4: Er kan geen beroep worden ingediend hoe de groepen worden samengesteld.
Artikel 5: Bij gelijk eindigen op bordpunten wordt het prijzengeld gedeeld. Bij gelijk eindigen op de eerste plaats in de hoofdgroep wordt het prijzengeld gedeeld en zal een barrage gespeeld worden voor de titel. Dit betreft snelschaakpartijen van 5 min pppp totdat een van de spelers heeft gewonnen. De eerste ronde heeft verwisselde kleuren van de originele partij.
Artikel 6: Het speeltempo bedraagt 15 min pppp.
Artikel 7: Richtlijn III (versneld beëindigen) is van kracht tijdens het toernooi.
Artikel 8: Telefoongebruik in de speelzalen is verboden, het gebruik of geluid maken van een telefoon wordt bestraft met verlies van de partij.
Artikel 9: De maximum leeftijd van de deelnemers is gesteld op 17 jaar, de toernooidatum is leidend voor deze bepaling.
Artikel 10: Alcohol is op de gehele locatie verboden, indien u betrapt wordt met alcohol wordt u verzocht de locatie te verlaten en wordt u de jaren hierna niet meer toegelaten.
Artikel 11: Persoonlijke informatie verkregen door de deelnemers bij aanmelding zal conform de AVG regelgeving uitsluitend gebruikt worden ten behoeve van het toernooi. Beeldmateriaal zal uitsluitend gebruikt worden op de website(s) van BSV Bergen op Zoom en eventueel voor een plaatsing in lokale media.
E-mailadressen kunnen worden gebruikt om in de toekomst aankondigingen te sturen van nieuwe toernooien georganiseerd door de Bergen op Zoomse Schaakvereniging. Indien kenbaar gemaakt worden uw gegevens verwijderd uit de administratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML-tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>